dissabte 20 juliol 2019
Text Size
   

OWIX. La història.

1994

1er premi en el concurs Tirant de Rock cel.lebrat a Sant Vicent del Raspeig i organitzat per Acció Cultural del País Valencià. La versió de La Manta’l Coll obté ressò i començen els concerts per la comarca i pel país.

1a foto del grup any 1994                                      a Alfàs del Pi presentant al País Valencià

1995

1er Cd compartit amb  guanyadors del  Tirant de Rock. De la Gira pel País organitzada per ACPV, destacar el concert del 9 d’Octubre a València, on vam compartir escenari i vivències amb Ovidi Montllor.

1ers concerts a La Taska de Polop

 

1996 1er Cd La Senda del Cel. Amb la formació originaria (Ximo Guardiola -guitarra,Pere Samblas-baix, Juansa B.-trombó i teclats, J.A. Canterer-guitarra i Kayuela-bateria. Editat per l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià. Produït per Ovidio López (Sabina, Ana Belen, M.Rios, etc)

Ximo i Juansa a l' estudi d'Aitor (Puçol) per gravar el recopilatori Tirant de Rock (1994)

 

1997-98 Gira de concerts per presentar La Senda del Cel. Gràcies a ACPV mostrem la nostra música pels pobles del país i compartim vivències i  escenari en gent que admirem.

fum-fum ens hem tragat molt del fum...

 

1999 2n Cd recopilatori de música en valencià, nova edició Tirant de Rock en la que col.labora Owix.

La Font d'en Carros( 2001). El camp de futbol estava plenet.

 

2000 S'enceta un nou camí amb gent nova i nous estils. Folk-rock amb el violí com a protagoniste. Entren a formar part d’Owix Euge Saval al violí i Tòfol Pla a la Bateria. De l’etapa anterior queden Ximo Guardiola i Pere Samblas.

1er concert a Barna (plaça del diamant - barri de Gràcia).

 

2001 2n Cd Al País Valencià. 14 cançons  gravades al corral del Burro (l'estudi de Ximo).La qualitat d'audio (prou mediocre) va ser el motiu per 10 anys després regravar en directe  les cançons.Finalistes al concurs de Rock organitzat per la Diputació de Valencia 2001 (sala Matisse)

A Arbúcies provant .                                   Comcert homenatge a Ovidi a Alcoi.

2002 3r Cd recopilatori de “Associació Cultural Arran” de Barcelona. Videoclip de Karpanta Diem (Reclam Produccions). Entra en Owix Antonella Llorens (veu i viola). 1a Gira acústica per;Mataró,Capellades,Manresa,Petrer,Girona,Barna (gràcia), Ibi,Vic,Breda,Sant Celoni,Reus,Polop,Alacant (segadors),Vilanova del Vallés,etc

en acústic a l'acadèmia de Callosa (2003)

2003 Finalistes al Concurs Sona 9 (GenCat i Tv3). Ximo Guardiola acompanyat d’OWIX aplega a la final del Concurs Sona 9 en l’apartat Cançó d’autor cel.lebrat a Figueres i organitzat per Tv3 i Catalunya Radio.

Finalistes al Sona 9 (Figueres 2003). Amb Miquel Roselló al Xelo.

 

2004 4t Cd recopilatori amb diferents grups.2n gira acústica: València,Alacant (via fora),Vilafranca del Penedés,Calp, Barna (Sans), Igualada, Figueres, Montblanc,St. Cugat.Incorporació de Sam Sanchis (Percussions), Marieta Soler (Veu i Xelo) i Inma Ortuño (Veu i Violí).

en acústic a la plaça del convent (Callosa)

2005 Gravació del 3er disc d’Owix als estudis «Corral del Burro Produccions» de Ximo i a «Music Lan».(Girona). Actuacions per diverses tv locals (Gandia Tv, Info Tv, punt 2.)

...atenció a Lola Flores (baix a l'esquerra: Sam Sanchis)

 

2006 3r Cd d’Owix Bullirà el Mar.A la presentació (sala Aixarà),assistiren més de 1.000 persones. Disc Homenatge a la Cançó (Ovidi, Raimon, Serrat, Llach, MªMar, etc). Al disc va col.laborar Miquel Gil.

2n Concert al barri de Gràcia junt Inadaptats i Feliu Ventura, per fer homenatge a l'Ovidi.


2007 Gira de presentació del disc Bullirà el Mar. Owix actúa en acústic (en directe) a Radio 9 al programa d’Amalia Garrigós. Incorporació d’Oscar Guiu (Flauta Travessera) i Albert Saval (Clarinet).

2008

La música d’Owix apareix en varis documentals, curmetratges i sintonies de Radios. En concret la cançó Hª de Joglars aparéix en dos projectes televisius ben destacables com són Mur Viu de Samuel Sebastián i Rere les passes del Rei d'Eduard Torres.. Videoclip Brut produït per Samuel Sebastián (premi Octubre de Teatre 2008).

2009

Presentació de l’espectacle Simf Owix (15 anys) pels principals auditoris de la Comarca; La Nucia - Alfàs del Pi - La Vila Joiosa - Callosa - Finestrat -  A finals de 2009 es grava en directe al Palau Altea el cd-dvd (Owix 15 anys) amb les millors imatges de la gira 09, el concert complet  i un documental.


 

2010

4t. cd-dvd"(Owix 15 anys".Actuacions a Radio 9 (en directe) al programa d'Amàlia Garrigós i a Encontres de Punt2. Concert a la presó de Villena (gran experiència, llàstima q ens confiscàren les imatges). Concerts en defensa de la plaça del Llaurador, per la memòria històrica i pro Haiti a Callosa.

 

2011

Concerts en format acústic per la comarca (tb als principals auditoris). El final de gira va ser tb al Palau Altea en col.laboració de la Banda de Callosa "La Primitiva". Destacar la interpretació tan especial de la Muixeranga d'Owix.

 

...MÉS MOMENTS...

al Palau Ducal de Gandia

Inma Otuño, Marieta Soler i Tòfol Pla.

Euge de vikinga...

Euge, Ximo i Pere

Anto i Ximo. Concert al Tro (Callosa)

Aaron i Alba Avellà Colston en el "Clarinet Duet"

Raul,Saldanya,Ivam,Paco (davant)...Jordi,Juansa i Oscar (darrere)

Oscar i Albert (Flauta i Clarinet)

Públic al Palau Altea.