dissabte 20 juliol 2019
Text Size
   

El dijous 23 de setembre de 2010 quedarà en la memòria d'OWIX com el concert més entranyable i paradoxal. Owix va actuar al saló d'actes de la presó de Villena, davant d'uns 200 presos -xics i xiques (ben separaets per guardies) d'una sèrie de "móduls" de reclusos que per bon comportament podien assistir al concert.

Paradoxal, perque abans d'entrar al centre penitenciari, estavem nerviosos i temerosos de què ens trobariem ... tres hores després, la sensació va ser tan possitiva que ens haguerem quedat a congeniar en aquella gent 10 hores més.

Cantant en valencià i estar davant d'un públic 100% castellanoparlant no era fàcil el plantejar el concert. Les xiques, immigrats la majoria (el color de la pell ho delatava)van tardar poc en alçar-se i ballar al ritme de la música. De fet vam començar a tocar les cançons q deixem pel final, vista l'actitut del públic.Van reconeixer La Manta al Coll i al final vam acabar ballant el "Xarlestó" on estava el públic, davant del nerviosisme dels segurates que no sabien si intervindre o no. Eixe moment ens va costar les imatges ja que al avisar al cámara (Marc) per que s'arrimara a gravar aquella meravella de coreografia entre les xiques d'Owix i les recluses, els guardians van descobrir la càmera i acte seguit la van requisar.

Punt a part mereix el trobar-nos a Salva, un alteà de pro, profesional de la música hiperreconegut pels profesionals (es dedica a fer gires en la crem del artistes d'èxit). Salva complia 1 any de presó per ser Hacker - el dimoni va entrar en la web de la Seguritat Social i va fer un xicotet desfalco- El xicon portava casi 2 mesos esperant com el pa el nostre concert. Ens va contar que els actes escassejaven i quan hi ha algun concert,teatre,etc la expectativa és bestial. Salva a més havia estudiat amb Tòfol (bateria d'Owix) i coneixia al que subscriu (Ximo) d'antigues jams al bar La Flauta d'Altea. Va ser l'encarregat d'escenari (altra paradoxa, un músic de tal envergadura, fent d'encarregat d'escenari d'una presó).

La experiència visguda a la presó de Villena (a més de per la curiositat de tocar en lloc tan peculiar) va ser molt enriquidora i entranyable, sobre tot perquè després de vore la "majoria" de gent que està allí, eixes convençut de que els criminals de veres estan fora. La majoria d'aquelles dones estaven allí per prostitució,xicotets robatoris o passar minucies de droga.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

NOVETATS

 

Canal OwixTV

 

 

Facebook