dissabte 20 juliol 2019
Text Size
   

Després de pujar al principat (anys 2003-2005) per fer molts concerts en Pro de la memòria de l'Ovidi Montllor - normalment feiem versions d'ell; Sí Senyor,M'aclame a tu,etc, vaig decidir fer una cançó que parlara de l?Ovidi. De la seua manera de ser, la ideologia, de la poesia,etc Està clar que Ovidi és molt més que una cançó, però per poc que siga per a mi és una de les cançons més encertades d'Owix. (Ximo)

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Un 9 d'octubre de 1994 vam compartir uns minuts amb Ovidi Montllor al Port de Valencia on anava a celebrar-se un concert en la que compartiem cartell (per nosaltres un privilegi).Sols 1 mes abans de que lo milloret de la cançó li retrira homenatge al teatre calderon d'Alcoi.
Ovidi durant varis anys baixava desde Alcoi a Altea (a casa de Antonio Gades amb Antoni Miró) i clar passava per Callosa. D'eixa manera tan poc glamorosa em vaig presentar. "Perdona Ovidi, soc Ximo i el meu grup és de Callosa d'en Sarrià". No li va fer falta més per mostrar-se agradable, obert i planer. I sent jo qui li tenia mil coses que dir, - tot allò de com t'admire,el disc tal,etc- em va recordar batalletes de  les  baixades per la carretera Alcoi-Callosa, lo ben que es menjava en la montanya o de lo important de que la gent jove cantarem en valencià. Si seguira entre nosaltres, estaria orgullós de la gent jove, ja que sense dubte són els que més l'han reivindicat. La seua generació, per la que tant va lliutar en el franquisme, prompte el va arraconar.  Nuria Cadenes al llibre l'Ovidi fa un repàs preciós per la seua vida.

 

 

 

 

NOVETATS

 

Canal OwixTV

 

 

Facebook