dissabte 20 juliol 2019
Text Size
   

El divendres 18 de setembre de 2009 , Owix vam fer el millor concert.

 

Ni en les millors de les previsions haguèrem imaginat la gira 2009 i el dia en que gravem un dvd en directe, omplir el Palau-Altea. Les cifres oficials són 1.100 persones dins l'auditori i desenes de persones sense poder entrar.

Davant de tanta gent, cal tindre les expectatives altes i quasi sense mirar-nos ni dir-nos res, els músics erem conscients de que teniem que donar el 100%. Al acabar el concert (per cert el públic un 10, no és pot demanar millor actitut) la gent va quedar, més que contenta, en molts casos emocionada. No hi ha elogi més gran que et diguen "M'he passat mitja actuació totalment emocionada i fins i tot plorant".

La gira comarcal venia sent un èxit. De vegades pensem que quan més lluny, més gran milacre...

L'experiència de poder interpretar la nostra música als auditoris de la comarca ha estat enriquidora i ens ha tornart a demostrar que la música d'Owix és més per ser escoltada que altra cosa. Una de les riqueses d'Owix és que podem montar un concert per a cada ocasió. Si toca fer festa, repertori de burrera. I si toca que el públic t'escolte amb atenció, repertori més acurat  i variat (coreografies,solos, etc) però de manera desenfadada i entretenint.

Barrejar estils musicals tan diferents i intentar dotar-los de sentit, ha sigut l'objectiu del SimfOwix al llarg del 2009. Una orquestra simfònica té un sentit de sonoritat avalat per centenars d'anys d'experiències i provatures. No és casual que hi haguen el doble de violins que de violes i el doble de violes que violoncels. Que la percussió estiga darrere de tot, que els vents estiguen contats i es col.loquen  darrere (per presió sonora).

Al simfOwix teniem el problema de tindre que contrastar una seccio de corda (2 xelos,1 viola i 3 violins) a instruments que els tripliquen en sonoritat , com percussions, guitarres o vent-metall. Aleshores,  les maniobres acústiques (amplificar-ho tot) per dotar de sentit al conjunt ha sigut laboriós, però ha donat els seus fruits. La dinàmica, la capacitat musical d'expresar intensitats (forts o pianos),característica musical cada vegada més difícil de trobar fora del món de la música clássica, coral o de jazz , al simfOwix l’hem integrat (crescendos/decresc) dins l’àmbit complicat dels instruments amplificats.

Altre aspecte possitiu del SimfOwix és la quantitat de gent (tan diversa) que ha compartit el projecte.

Crear un ambient entre músics professionasl i gent que comença és enriquidor per les dos parts. Els pro's,  experiència. Els joves,  frescura. Els de formació culta sonoritats refinades i els  rockers, contundència.

La gira “Owix 15 anys” (1994-2009) era una excusa per regravar i actualitzar aquelles cançons d'Owix que tenen "màgia" i registrar-les (imatges i sò) en un dvd en directe.

A la fi ens hem trobat en un montatge que ben al contrari de ser un "revival" del que vam fer fa 15 anys, ha esdevingut una novetat. Owix sabiem que podiem armar un "bon" concert d'aniversari, però que aquest concert es convertira en una gira i esta siguera un èxit de públic  i crítica .... Omplir els principals auditoris de la comarca ja de per sí és un èxit però  que els mitjans de comunicació de la Comarca ( poc o gens acostumats a reverenciar música feta en valencià) es desferen en elogis, ja entra dins de paràmetres socio-culturals complicats d'entendre. La pregunta que es repetia en totes les entrevistes (radio/tv,etc) era sempre; "Y con la música tan chula que hacéis, ¿por que no cantáis en castellano o inglés?...

Destacar per damunt de tot, lo més GRAN, retrobar-nos en varies generacions de gent que  han fet costat a Owix, (els que tenien 5 anys i ara en tenen 20, els que en tenien 20 i ara en tenen 35 o els que en tenien 35 i … segueixen sent joves ). Ja siga escoltant-nos,venint a concerts o tan sols transmitint-nos eixa energia intangible i invisible que saps que està ahí,  i no pots defraudar.

Eixa nit del 2009 la recordarem per haver oferit gran espectacle.

mil gràcies. Owix

El Palau-Altea plenet.

Les xarlestonetes volant!!!

tarta d'aniversari inclosa...

La base del grup: Tòfol i Pere.

Altre moment preciós de la nit el Fox-trot ballat per Alba i Aaron Colston,va ser un dels temes més aplaudits de la nit.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Maria Fuster i pare (esquerra) Inma, Marieta(dalt dreta).

 

Pere.

Euge, Ximo i Antonella

Albert i Oscar (dalt esquerra). Marieta i Inma (dalt dreta). Baix,salutació final.

 

 

 

 

 

 

Lo millor de la nit: el públic. Ací el video que correspon a la foto. Ballant "Carvajal"

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

 

 

NOVETATS

 

Canal OwixTV

 

 

Facebook