dissabte 20 juliol 2019
Text Size
   

OWIX. Benvinguts

VideoMix Owix 15 anys

Mini-resum del dvd en directe "Owix 15 anys" gravat al Palau Altea.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Owix per l'ORGUE de Callosa

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

En benefici de la restuaració de l'Orgue  Plea4.com.

1a part ; Ximo Guardiola (Guitarra elèctrica) i Benantzi Bilbao (Orgue).

2n part ; Owix (Conjunt Coral):

Sopranos: Antonella Llorens i Inma Ortuño       Contralts:Marieta Soler i Blanca Moraza

Tenors: Josep Berenguer Coves i Oscar Gui  Baix: Miguel A. López    Violoncel: J.Vte.Fuster

Espineta: Maria Fuster    Espineta i ORGUE: Benantzi Bilbao Guitarra:Ximo Guardiola

Tècnic de So; Tòfol Pla.  Càmeres: Eduard Torres.

................. Obres compostes per l'ocasió per Ximo Guardiola .Ací el tema Ple a 4;

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Concerts 2012

Dissabte 8 de setembre a CALLOSA AL CARRER

Divendres 14 de setembre, NIT ESTELLÉS a CALLOSA

Divendres  29 de juny a la TASCA DE POLOP

Tornem a la Taska 10 anys després per gravar el concert en directe (audio i imatge). Concert amb cançons noves de les quals destaquem "Callosa S.O.S." dedicada a la gent de Callosa Sosteniblem del qual es faran videoclips.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

DIVENDRES 6 de juliol a  ALTEA junt al  SIFONER

Lluís el Sifoner va presentar en 1995 el nostre 1er cd "La Senda del Cel".  Va ser un plaer retrobar-nos uns anyets després.La festa organitzada pels "Sarraïns" - lo milloret d'Altea - i el seu capità Lanuza va ser un encert total. Manolo Miralles (Al Tall) vaposar la perla a la nit, acompanyant al talentós Sifoner i col.laborant en les cançons finals del concert d'Owix (tot un luxe per a nosaltres)

 

Owix + Banda Primitiva de Callosa

El 29 de decembre de 2011 vam fer un concert molt especial al Palau Altea acompanyats de la Banda Primitiva de Callosa d'en Sarrià dirigida per J.S.Berenguer (membre fundador d'OWIX).Ximo i Juansa van fer els arranjements per a banda de; Hª de Joglars, La Manta al Coll,Al País Valencià, No puc menejar el cap (amb ballet de l'AAMM), Males Llengües,etc També vam interpretar el pasdoble del mestre-compositor Bernabé Sanchis "Detectiu Terratrèmol" que va assistir a l'acte.Bernabé reivindica l'Alacant més humà - que parla valencià. La personalitat de Bernabé S. ens  demostrà perquè és una de les persones més volgudes a Alacant.
El final del concert va ser esta  Muixeranga d'Owix;

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

 

 

Presentació del DVD

Owix; Gira 2011 . Presentació cd+dvd "Owix 15 anys"

 

 • Març: divendres 4. La Nucia (Auditori La Miditerrània) a les 21h.
 • Març: dijous 4. Owix al programa Encontres de Punt2 (RTVV)
 • Abril: divendres 8. L’Alfàs del Pi (Casa de Cultura)
 • Maig: divendres 6. La Vila Joiosa. Teatre-Auditori de La Vila
 • Maig: dissabte 7. Callosa. Plaça del Convent.
 • Maig: dimecres 18 . Altea la Vella. Auditori.
 • Maig: divendres 20. Callosa. Plaça convent.
 • Maig: dissabte 28. Owix al programa Nydia de Tv3.
 • Juny: dissabte 25. Callosa (Acadèmia de la música)
 • Agost: divendres 5. Altea (Sant Roc) + Komfusió
 • Agost: divendres 12. L'Alfàs del Pi. (Joves Marina Baixa)
 • Decembre: divendres 9. Callosa. Concert per Guitarra elèctrica i Orgue
 • en pro de la restauració de l'Orgue (s.XVIII). Plea4
 • Decembre: dijous 29. OWIX + Banda de Callosa al Palau Altea.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

OWIX 15 anys presentació del ( llibret +dvd + cd )

El llibret “Owix 15 anys” conté un cd ( gravat en directe ) i un dvd amb un concert compendi de la gira 09/10 del grup. A més el d'un documental amb sequències inèdites a més d’extres.

La gira simfOwix que va realitzar Owix al llarg dels principals auditoris de la comarca va ser enregistrada (audio i video) amb els millors mitjans per captar la qualitat i versatilitat de la música del grup. La Nucia, l’Alfàs, Finestrat, La Vila, Benidorm, Benimantell, Callosa i com a fi de gira el Palau Altea van ser els escenaris d’un espectacle variat i de qualitat. La gira  2011, Owix presenta als mateixos escenaris el fruit d’aquell treball.

Al igual que al 2009, la gira de presentació del dvd “Owix 15 anys” comença a l'auditori de La Nucia i acaba al Palau-Altea. A l’espectacle, es projectàren  imatges de la gira SimfOwix 09/10. S’interpreten en acústic noves cançons i es convida a músics de la comarca a col.laborar als diferents concerts, sent el Concert + Banda punt i final memorable.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Owix a la Presó de Villena

El dijous 23 de setembre de 2010 quedarà en la memòria d'OWIX com el concert més entranyable i paradoxal. Owix va actuar al saló d'actes de la presó de Villena, davant d'uns 200 presos -xics i xiques (ben separaets per guardies) d'una sèrie de "móduls" de reclusos que per bon comportament podien assistir al concert.

Paradoxal, perque abans d'entrar al centre penitenciari, estavem nerviosos i temerosos de què ens trobariem ... tres hores després, la sensació va ser tan possitiva que ens haguerem quedat a congeniar en aquella gent 10 hores més.

Cantant en valencià i estar davant d'un públic 100% castellanoparlant no era fàcil el plantejar el concert. Les xiques, immigrats la majoria (el color de la pell ho delatava)van tardar poc en alçar-se i ballar al ritme de la música. De fet vam començar a tocar les cançons q deixem pel final, vista l'actitut del públic.Van reconeixer La Manta al Coll i al final vam acabar ballant el "Xarlestó" on estava el públic, davant del nerviosisme dels segurates que no sabien si intervindre o no. Eixe moment ens va costar les imatges ja que al avisar al cámara (Marc) per que s'arrimara a gravar aquella meravella de coreografia entre les xiques d'Owix i les recluses, els guardians van descobrir la càmera i acte seguit la van requisar.

Punt a part mereix el trobar-nos a Salva, un alteà de pro, profesional de la música hiperreconegut pels profesionals (es dedica a fer gires en la crem del artistes d'èxit). Salva complia 1 any de presó per ser Hacker - el dimoni va entrar en la web de la Seguritat Social i va fer un xicotet desfalco- El xicon portava casi 2 mesos esperant com el pa el nostre concert. Ens va contar que els actes escassejaven i quan hi ha algun concert,teatre,etc la expectativa és bestial. Salva a més havia estudiat amb Tòfol (bateria d'Owix) i coneixia al que subscriu (Ximo) d'antigues jams al bar La Flauta d'Altea. Va ser l'encarregat d'escenari (altra paradoxa, un músic de tal envergadura, fent d'encarregat d'escenari d'una presó).

La experiència visguda a la presó de Villena (a més de per la curiositat de tocar en lloc tan peculiar) va ser molt enriquidora i entranyable, sobre tot perquè després de vore la "majoria" de gent que està allí, eixes convençut de que els criminals de veres estan fora. La majoria d'aquelles dones estaven allí per prostitució,xicotets robatoris o passar minucies de droga.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Owix i Ovidi Montllor

Després de pujar al principat (anys 2003-2005) per fer molts concerts en Pro de la memòria de l'Ovidi Montllor - normalment feiem versions d'ell; Sí Senyor,M'aclame a tu,etc, vaig decidir fer una cançó que parlara de l?Ovidi. De la seua manera de ser, la ideologia, de la poesia,etc Està clar que Ovidi és molt més que una cançó, però per poc que siga per a mi és una de les cançons més encertades d'Owix. (Ximo)

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Un 9 d'octubre de 1994 vam compartir uns minuts amb Ovidi Montllor al Port de Valencia on anava a celebrar-se un concert en la que compartiem cartell (per nosaltres un privilegi).Sols 1 mes abans de que lo milloret de la cançó li retrira homenatge al teatre calderon d'Alcoi.
Ovidi durant varis anys baixava desde Alcoi a Altea (a casa de Antonio Gades amb Antoni Miró) i clar passava per Callosa. D'eixa manera tan poc glamorosa em vaig presentar. "Perdona Ovidi, soc Ximo i el meu grup és de Callosa d'en Sarrià". No li va fer falta més per mostrar-se agradable, obert i planer. I sent jo qui li tenia mil coses que dir, - tot allò de com t'admire,el disc tal,etc- em va recordar batalletes de  les  baixades per la carretera Alcoi-Callosa, lo ben que es menjava en la montanya o de lo important de que la gent jove cantarem en valencià. Si seguira entre nosaltres, estaria orgullós de la gent jove, ja que sense dubte són els que més l'han reivindicat. La seua generació, per la que tant va lliutar en el franquisme, prompte el va arraconar.  Nuria Cadenes al llibre l'Ovidi fa un repàs preciós per la seua vida.

 

 

 

 

 

Nit màgica al Palau-Altea

El divendres 18 de setembre de 2009 , Owix vam fer el millor concert.

 

Ni en les millors de les previsions haguèrem imaginat la gira 2009 i el dia en que gravem un dvd en directe, omplir el Palau-Altea. Les cifres oficials són 1.100 persones dins l'auditori i desenes de persones sense poder entrar.

Davant de tanta gent, cal tindre les expectatives altes i quasi sense mirar-nos ni dir-nos res, els músics erem conscients de que teniem que donar el 100%. Al acabar el concert (per cert el públic un 10, no és pot demanar millor actitut) la gent va quedar, més que contenta, en molts casos emocionada. No hi ha elogi més gran que et diguen "M'he passat mitja actuació totalment emocionada i fins i tot plorant".

La gira comarcal venia sent un èxit. De vegades pensem que quan més lluny, més gran milacre...

L'experiència de poder interpretar la nostra música als auditoris de la comarca ha estat enriquidora i ens ha tornart a demostrar que la música d'Owix és més per ser escoltada que altra cosa. Una de les riqueses d'Owix és que podem montar un concert per a cada ocasió. Si toca fer festa, repertori de burrera. I si toca que el públic t'escolte amb atenció, repertori més acurat  i variat (coreografies,solos, etc) però de manera desenfadada i entretenint.

Barrejar estils musicals tan diferents i intentar dotar-los de sentit, ha sigut l'objectiu del SimfOwix al llarg del 2009. Una orquestra simfònica té un sentit de sonoritat avalat per centenars d'anys d'experiències i provatures. No és casual que hi haguen el doble de violins que de violes i el doble de violes que violoncels. Que la percussió estiga darrere de tot, que els vents estiguen contats i es col.loquen  darrere (per presió sonora).

Al simfOwix teniem el problema de tindre que contrastar una seccio de corda (2 xelos,1 viola i 3 violins) a instruments que els tripliquen en sonoritat , com percussions, guitarres o vent-metall. Aleshores,  les maniobres acústiques (amplificar-ho tot) per dotar de sentit al conjunt ha sigut laboriós, però ha donat els seus fruits. La dinàmica, la capacitat musical d'expresar intensitats (forts o pianos),característica musical cada vegada més difícil de trobar fora del món de la música clássica, coral o de jazz , al simfOwix l’hem integrat (crescendos/decresc) dins l’àmbit complicat dels instruments amplificats.

Altre aspecte possitiu del SimfOwix és la quantitat de gent (tan diversa) que ha compartit el projecte.

Crear un ambient entre músics professionasl i gent que comença és enriquidor per les dos parts. Els pro's,  experiència. Els joves,  frescura. Els de formació culta sonoritats refinades i els  rockers, contundència.

La gira “Owix 15 anys” (1994-2009) era una excusa per regravar i actualitzar aquelles cançons d'Owix que tenen "màgia" i registrar-les (imatges i sò) en un dvd en directe.

A la fi ens hem trobat en un montatge que ben al contrari de ser un "revival" del que vam fer fa 15 anys, ha esdevingut una novetat. Owix sabiem que podiem armar un "bon" concert d'aniversari, però que aquest concert es convertira en una gira i esta siguera un èxit de públic  i crítica .... Omplir els principals auditoris de la comarca ja de per sí és un èxit però  que els mitjans de comunicació de la Comarca ( poc o gens acostumats a reverenciar música feta en valencià) es desferen en elogis, ja entra dins de paràmetres socio-culturals complicats d'entendre. La pregunta que es repetia en totes les entrevistes (radio/tv,etc) era sempre; "Y con la música tan chula que hacéis, ¿por que no cantáis en castellano o inglés?...

Destacar per damunt de tot, lo més GRAN, retrobar-nos en varies generacions de gent que  han fet costat a Owix, (els que tenien 5 anys i ara en tenen 20, els que en tenien 20 i ara en tenen 35 o els que en tenien 35 i … segueixen sent joves ). Ja siga escoltant-nos,venint a concerts o tan sols transmitint-nos eixa energia intangible i invisible que saps que està ahí,  i no pots defraudar.

Eixa nit del 2009 la recordarem per haver oferit gran espectacle.

mil gràcies. Owix

El Palau-Altea plenet.

Les xarlestonetes volant!!!

tarta d'aniversari inclosa...

La base del grup: Tòfol i Pere.

Altre moment preciós de la nit el Fox-trot ballat per Alba i Aaron Colston,va ser un dels temes més aplaudits de la nit.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Maria Fuster i pare (esquerra) Inma, Marieta(dalt dreta).

 

Pere.

Euge, Ximo i Antonella

Albert i Oscar (dalt esquerra). Marieta i Inma (dalt dreta). Baix,salutació final.

 

 

 

 

 

 

Lo millor de la nit: el públic. Ací el video que correspon a la foto. Ballant "Carvajal"

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

 

 

 

NOVETATS

 

Canal OwixTV

 

 

FacebookQui està en línia?

Tenim 28 visitants en línia